Ett alternativ för den som inte vill göra allt själv

On 5 december, 2015 by bjorn

Gävle är en vacker stad med stolt tradition. Staden har länge haft både en blomstrande industri och en välbesökt hamn. Läget vid Östersjön och närheten till Arlanda och Stockholm gör Gävle till en attraktiv stad att bo i.

Många som söker bostad i Gävle vill gärna ha ett hus. Ett hus erbjuder frihet i form av bestämmanderätt när det gäller utformning av inredning men ett hus innebär även ett stort ansvar och väldigt mycket arbete. För den som inte vill lägga en massa tid på underhåll av sitt boende är hyresrätter att föredra. Här har istället värden ansvaret för underhåll och funktion och passar således den som söker ett boende där man kan koncentrera sin tid på andra saker.

Hyra lägenheterVad är hyresvärdens ansvar?

Att lägenheten skall vara fräsch och fin när du flyttar är för många en självklarhet men att värden även har ansvar för lägenhetens skick under hyrestiden är det kanske några som inte vet. Om skador uppstår som inte är orsakade genom oaktsamhet av hyresgästen så ligger det på hyresvärden att utföra och bekosta reparationerna. Ofta har man som hyresgäst även rätt till kompensation om det skulle visa sig att man inte kan använda hela lägenheten under tiden för reparationen.

Fina blommor vid din bostadKöksmaskiner och element

I en hyresrätt är det inte bara det estetiska som ligger på värdens ansvar utan även köksmaskiner så som spis och kylskåp faller på värdens lott. I en villa är du själv ansvarig för att reparera en trasig frys medan det i en hyresrätt är värdens ansvar att se till att sådana saker fungerar som de ska. En annan skillnad är att i en hyresrätt så har värden ansvar för att värmeförsörjningen fungerar som den ska.

Dessa punkter är exempel på saker som skiljer sig markant från hur det är hyra sin bostad istället för att själv äga den. När man letar efter hyresrätter i Gävle så finns det en uppsjö av hyresvärdar att kontakta. Heimstaden har ett stort utbud av fräscha lägenheter och är en bra startpunkt i sökandet efter en ny bostad. För den som vill ha tid över till annat än underhåll är alternativet att hyra sitt boende en klar vinnare över alternativet att istället köpa det.

Kontakta oss för mer information

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *