Inred ditt tak med Feng Shui

On 31 december, 2015 by linda

Heminredningens yttre design är av hög vikt för designstilen Fen Shui. Fengshui innefattar nämligen utformningen av husets insida, utsida och tillhörande trädgårdsytor. Stilen använder egentligen sunt förnuft som kombineras med mystiska inslag med god smak, vilket skapar den harmoni och balans som vi behöver när vi vistas i våra hem till vardags. Feng Shuis principer bidrar till att skapa behagliga arkitekturiska designformationer som gör hemmiljön avslappningen total. Ett element som många som första gången tittar på Feng Shui-inspiration glömmer är taket. Enligt Feng Shui-traditionen sägs det att just taket är ett av elementen som signalerar att hemmet är ”rikt och attraherar lycka”.

Allt måste vara i balans

vacker exteriörTakdesignen är både estetiska och funktionella element av ditt hus. Bygger du ett nytt tak måste du därför tänka på att samtidigt som du vill ha det snyggt stilistiskt så krävs det också att taket ger ett hållbart skydd över en lång tid. Enligt den kinesiska Feng Shui-traditionen säger man att hemdesignen har fönster som symboliserar ”ögonen”, med en ytterdörr som är husets ”mun” och med husets tak, vilka symboliserar ”huvudet”. Det är just därför enligt Feng Shui, som arkitekturen när man lägger ett tak måste vara väl avvägd. Allt från material till färgscheman måste vara perfekt balanserade för att uppfylla den helhet och balans som Feng Shui menar utgör det ”rika huset”.

Stil, färg och form

Husets stil och färger skall enligt Feng Shuis syn på utvändig design vara ytterst attraktiva. Takbyggnaden skall vara solid med de bästa materialet och det är därför lämpligt att man anlitar ett företag som ser över bygget och väljer precis det material som krävs. Inget att annat än det bästa lokala alternativet kommer på fråga – klicka här för mer information  och sålla snabbt bland de främsta kandidaterna. Den ideala takdesignen för Feng Shui är rundade takformationer. Det avrundade taket representerar kontinuitet – det har ingen början och inget slut. De runda och kurviga stilerna lägger också till en mjuk känsla som symboliserar det viktiga elementet ”oändlighet”.

Ta dig den närmare titt på det fantastiska landskap av takdesign som Feng Shui erbjuder genom att skåda den inspiration som redan finns ute på nätet. När du känner dig övertygad, gör då slag i saken och se till att din dröm om ditt Feng Shui-tak blir uppfylld.