Ystads vackra naturområden

On 11 januari, 2016 by linda

Ystad är en vacker stad belägen längst ned i södra Sverige. För den som älskar vackra naturområden, hav och stränder så är Ystad en perfekt stad att bo i. Härifrån tar man sig dessutom snabbt ut i Europa med de färjor som dagligen går mellan Ystad och Polen och med direktförbindelse till europavägarna som tar en vidare ut i Europa. Det är många som väljer att skaffa bostad i här på grund av stadens geografiska läge.

Att bo nära naturen

ystadOmrådet kring Ystad har varit bebott sedan 1100-talet och är den stad i Sverige som har bäst bevarade hus från tiden mellan medeltiden och fram till och med 1700-talet. I stadens kärna finns gamla stan som än idag har väl bevarade och bebodda byggnader från 1400-talet och framåt. Om man vill hitta en bostad i Ystad så finns det många olika stilar att välja mellan, allt från äldre hus till moderna lägenheter. Du kan läsa mer på den här sidan.

Runt om i staden finns det många villaområden och radhusområden där man kan hitta många fina bostäder i en vacker natur. Vill man bo i en lite mer rogivande miljö så finns det massor av torp, hus eller herrgårdar strax utanför staden. Här kan man också finna intressanta renoveringsprojekt där man kan skapa en egen unik bostadmiljö.

Ystad har gott om sevärdheter och aktiviteter att bjuda både boende och besökare på, bland annat finner man några av Sveriges vackraste stränder vid havet där man kan ägna sig åt att sola och bada men även utföra en mängd olika vattenaktiviteter. Om man tycker om svensk historia så är Ystad rätt plats, här finns mängder av historiska byggnader och många populära fornlämningar som exempelvis Ales stenar, som räknas som norra Europas vackraste fornlämning. Ystad är även känt för att i alla tider locka konstnärer till staden, vilket man kan se när man besöker konstmuseet.